Joakim-Thörn-Keynote-Cirkus-customer-obsession-day-1-1.jpg

Effectly presenterar

Emotions in business

 

Vad: Frukostseminarium om Customer Experience. Scrolla ner för mer info.

Tid: 18 oktober 2018 kl. 07.30 - 09.00

Plats: PwC, Anna Lindhs plats 4 i Malmö

Kostnadsfritt.  Anmälan utan närvaro debiteras med 295 SEK.

 

Fyll i dina uppgifter och säkra din fria plats här.

Dina uppgifter hanteras enligt GDPR!

Ledare inom CX har upp till 80 % mer tillväxt.

Välkommen till ett frukostseminarium där Joakim Thörn kommer att öppna upp dina ögon för det senaste tänket inom upplevelsen av ditt företags kunder, medarbetare, produkter och ditt varumärke.

 

Vad är O-data och X-data och hur hör de samman? Joakim uppmanar till konkreta initiativ för omedelbar action. Kom och bli uppmärksammad på hur känslor påverkar kundens köpbeslut och varför du bör bry dig om detta!


Allt vi gör på Effectly är att inspirera och leda människor till att skapa passionerade och autentiska upplevelser - i varje interaktion och konversation. Resultatet är en värld med mer wow-moments och glädje.

 

Ta chansen att träffa och lyssna på Joakim Thörn, en av Sveriges främsta specialister på området, Customer Experience.  Joakim är en eftertraktad föreläsare och rådgivare till ledningsgrupper och vi kan utlova en spännande och insiktsfull föreläsning med ett ämne som är superhett!

Kerstin-Ellerberg-Hassel-SAS.png

Kerstin Ellerberg Hassel, SAS Eurobonus

"Ett mycket intressant föreläsning med fokus på det viktigaste vi har, kunden! Joakim Thörn lyfte på ett enkelt och tydligt sätt fram hur viktigt det är att vi går från produktfokus till upplevelse för att få kunder som stannar längre, köper mer och rekommenderar oss. Ett uttryck som jag fastnade speciellt för var ” ingen äger kunden, men alla äger kundupplevelsen."
Charlotte-Oskarsson-Atlas-Copco-final.png

Charlotte Oskarsson, Atlas Copco

”Mycket inspirerande föreläsning och värdefull tid att möta kollegor. Det ger ett värde att känna delaktighet och att man inte är ensam på denna resa. Jag fick med mig insikter om credibility gaps, maktskiftet till kund och vikten av att alla äger kundupplevelsen.”
Andreas-Glans-ÅF-Final.png

Andreas Glans,    ÅF

 
”Joakim Thörn gav ett koncept man verkligen kan jobba med. Jag fastnade för samtalet om att kundupplevelsen främst avgörs av den bästa, den sämsta och den sista upplevelsen.”

Ann-Keve.Isaksson-EGN.jpg

Ann Keve Isaksson, EGN

”Joakim är energirik och återger berättelser och forskning om vikten av kundupplevelser på ett mycket inspirerande sätt. Jag kan varmt rekommendera Joakim som föreläsare och inspiratör till ditt evenemang eller ledningsgrupp, det här är framtiden”

 

"Joakim Thörn inspirerar verkligen till action"

Inspirerad-av-Joakim-Thorn-CX.jpg

 

4.65 i snittbetyg på framförande och innehåll

Betyg-joakim-Thorn-CX-speach-customer-experience.jpg

Vi på Effectly och PWC ser fram emot att träffa dig!

Då vi endast har 45 platser tillgängliga denna frukost så vill vi rekommendera dig att boka din plats redan idag.